Khamis, 5 Mac 2009

Pesanan untuk Warga emas SKKA...

  1. Dulu, kalau nak membaca...dari jauh pun boleh baca. Sekarang dekat2 tak nampak....kena jauh-jauh sikit.
  2. Dulu kalau nak kencing, dari jauh...suuurrrrr! !!! masuk.....!! ! Sekarang, kalau nak kencing, kena dekat- dekat, pelan-pelan lepas...baru masuk...
  3. Dulu, masa tidur menhadap muka...rapat- rapat, sekarang berlaga punggung saja... itu pun dah kira rapat sangat dah tu....yang lagi teruk sorang tido kat luar bilik sorang tido kat dalam bilik
  4. Dulu, mana-mana pergi mesti bawa minyak wangi (dalam kereta ke, handbag ke...), sekarang, bawa juga... tapi minyak angin la...
  5. Dulu, pakai baju mesti sama...sama color, sama design, sama brand....sedondon. .. Sekarang, "Asal kau ada baju nak pakai udah la...!"
  6. Dulu, kalau nak kemana-mana, sanggup tunggu bini sampai sejam iron tudung...pakai tudung.... Sekarang, "Alah...you pakai yg "wrinkle free" tu je la....!" (dlm hati.....macam la ada orang nak tengok dia...hiyyyy! !! (Malam tadi tak mau nak gosok... lembab!!)
  7. Dulu, sanggup jalan berbatu2 teman bini shopping, sekarang...tunggu dlm kereta je. Kejap-kejap SMS..."Lama lagi ke?" "Apa aje yang awak cari ni...?"
  8. Dulu, hebat....!!! sebulan sampai 12 kali..., sekarang, kalau dapat 12 bulan sekali pun kira hebat juga...
  9. Dulu, menunggu pun dah keras.... sekarang, menunggu nak keras...
  10. Dulu, isteri nak tidur pakai shorts pun tak boleh, suruh buka..jgn pakai apa-apa. Sekarang, isteri nak tidur pakai kemban pun kena suruh buka juga... "Pakai baju yang senonoh sikit tak boley ker ?
  11. kah..kah..TJ MUDA AGI..kah..kah

1 ulasan:

Bidin berkata...

Masa Muda : Pandangan menaik
Masa Dah tak berapa muda : Pegangan menaik
Masa tua : Susah payah baru nak naik....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...